14/1/11

«Πάρτε μπύρα και πληρώστε ό,τι προαιρείσθε»

Καθεστώς... «ελεύθερης διατίμησης» έχει επιβάλει ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Πράγα, καθώς οι τιμοκατάλογοι στο κατάστημά του αποτελούν παρελθόν.

Βλέποντας τους πελάτες του να μειώνονται καθημερινά και τους λιγοστούς που απέμειναν να κατσουφιάζουν όταν τους έφερνε το λογαριασμό, ο καταστηματάρχης σκέφτηκε να...
 αφήνει όσους έμπαιναν στο καφέ του να αποφασίζουν μόνοι τους την τιμή του καφέ, του ποτού, του γλυκού, της μπύρας ή του σάντουιτς που παράγγελναν με την ελπίδα να προσελκύσει πελατεία και να αποφύγει την χρεοκοπία που του είχε κτυπήσει για τα καλά την πόρτα.

"Η ιδέα τελικά προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και το καφέ είναι γεμάτο από νέους πελάτες που φέρνουν κι άλλους, κι άλλους, κι άλλους. . ." δήλωσε κατευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης του "Μπαρ Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι", που τώρα έχει άλλους μπελάδες στο κεφάλι του: πρέπει να προσλάβει τουλάχιστον δύο σερβιτόρους και βοηθούς για να τα βγάζει πέρα!

Πάντως όπως δήλωσε, άλλοι πελάτες πληρώνουν πολλά και άλλο λίγα ενώ είναι και μερικοί που δίνουν ελάχιστα κέρματα. Έτσι κι αλλιώς όμως, κατά μέσον όρο τα χρήματα που συγκεντρώνει ανταποκρίνονται απολύτως σε όσα προσφέρει το μπαράκι του

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου