22/1/11

Έρευνα Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για οικογένεια Άκη Τσοχατζόπουλου

reporter.gr
Με επιστολή της προς όλες τις χρηματιστηριακές εταιρίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητά να την ενημερώσουν, προκειμένου εκείνη να ενημερώσει τις δικαστικές αρχές για όλες τις συναλλαγές του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του κυρίας Σταμάτη και των...
 παιδιών του Αλέξανδρου και Κατερίνας. Η Επιτροπή ζητά ενημέρωση απο το 1989 μέχρι σήμερα για όλες τις συναλλαγές της οικογένειας του πρώην υπουργού. Η επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έφθασε στις χρηματιστηριακές εταιρίες χθες.
Στο μεταξύ τα δυο μεγάλα κόμματα αναγκάστηκαν μετά απο αποκαλύψεις περί προσπθειας συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens να συγκροτήσουν προανακριτική επιτροπή προτείνοντας να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως να υπάρχουν εκ μέρους όλων των υπουργών που χειρίστηκαν προμήθειες της Siemens αλλά και του συστήματος C4I.


Η ιστορία ξεκίνησε όταν η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και των πρώην υπουργών Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου , Ι. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιου, και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (για τη συμμέτοχή του σε ΔΣ του ΟΤΕ) τονίζοντας ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι ένα «πράσινο σκάνδαλο».

Αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τους κκ. Πρ.Παυλόπουλο, Γ.Αλογοσκούφη , Β.Πολύδωρα, Γ.Βουλγαράκη , Μ. Λιάπη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Ι.Παπαθανασίου. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε την διερεύνηση ευθυνών για τον κ. Κ. Καραμανλή.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των κκ. Μαντέλη, Βερελή, Χριστοδουλάκη, Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου. Υπέρ της προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε το ΚΚΕ ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ΛΑΟΣ κατονομάζει στο πόρισμά του τους κκ. Κ. Σημίτη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκη και Τ. Μαντέλη.

Πάντως η χθεσινή εικόνα των δυο μεγάλων κομμάτων ήταν για γέλια και για κλάμματα, καθώς είχαν συντάξει απο δυο προσχέδια πορισμάτων το καθένα, ώστε να κινηθούν αναλόγως. Δεν είναι άστοχο λοιπόν το σχόλιο πολλών βουλευτών μικρότερων κομμάτων οτι "η συναίνεση" ξεκίνησε με τη συγκάλυψη.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου