29/1/11

Κεραυνός χτύπησε δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα!

protothema.gr
«Άγιο» είχαν τα παιδάκια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας που χτυπήθηκε από κεραυνό, ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς μια αίθουσα διδασκαλίας! Ευτυχώς, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ...
το σχολείο ήταν κλειστό, διαφορετικά ίσως να προκαλούσε τραγωδία με απρόβλεπτες διαστάσεις…

Το ακραίο και επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο ξέσπασε τη μανία του στο σχολικό συγκρότημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και διέλυσε τη στέγη του λυόμενου κτιρίου ολλανδικής κατασκευής, το οποίο είχε τοποθετηθεί μετά τους σεισμούς του 1986. Η ισχυρότατη ηλεκτρική εκκένωση προκάλεσε πυρκαγιά στην αίθουσα της έκτης τάξης, που υπέστη ολική καταστροφή, ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την επέκτασή της!

Τα θρανία, τα καθίσματα, η έδρα, ακόμη και οι χάρτες που υπήρχαν στην αίθουσα καταστράφηκαν, ωστόσο η διευθύντρια του 17ου Δημοτικού δηλώνει αποφασισμένη να τα αντικαταστήσει άμεσα. Ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβε την αντικατάσταση της στέγης και ίσως αυτή τη φορά εξετάσει πιο σοβαρά το αίτημα της διευθύντριας για τοποθέτηση αλεξικέραυνου, το οποίο δεν είχε εγκριθεί στο παρελθόν!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου