23/7/10

85 χρόνια Μίκης

Μεγάλη συναυλία ως δώρο γενεθλίων δίνουν συνεργάτες και φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη για τα 85 χρόνια του συνθέτη. Μαζί µε το κοινό και τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα του ευχηθούν χρόνια πολλά από σκηνής του Θεάτρου του Λυκαβηττού στις 29 Ιουλίου.

«Η Πολιτεία δεν θα µπορούσε να µη συµµετάσχει σε αυτό το “λουτρό αγάπης” από τους τελευταίους φίλους του, όπως χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης», έλεγε χθες ο υφυπουργός Πολιτισµού και Τουρισµού Γιώργος Νικητιάδης. «Είναι µια γιορτή του Μίκη όλης της Οικουµένης. Είναι πολλαπλό το µήνυµα που εκπέµπουν τα 85 χρόνια.

Παίρνοντας τους στίχους των µεγάλων µας ποιητών, τους µετέφερε στα χείλη εκατοµµυρίων ανθρώπων και τους έκανε συνθήµατα».
Στη χθεσινή παρουσίαση παραβρέθηκαν καλλιτέχνες που θα δώσουν το «παρών» στην εορταστική εκδήλωση, ενώ τον συντονισµό είχε ο Μηνάς Βιντιάδης. «Ο Μίκης µας αφύπνισε. Σε µια δύσκολη περίοδο όπως η σηµερινή, πρέπει να ανοίξουν τα σεντούκια και να βγουν οι αξίες µας για να βρούµε έναν καινούργιο µπούσουλα», είπε ο Μανώλης Ρασούλης που θα ερµηνεύσει το τραγούδι «Η επιστολή» (από τα «Τραγούδια του Αγώνα»). «Η παρουσία του Μίκη µε έκανε να γίνω µουσικός, αλλιώς θα ήµουν ακόµη αρχιτέκτονας», σχολίασε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο οποίος έχει ξανατραγουδήσει σε γενέθλιά του. «Αγάπησα τη στάση ζωής του», πρόσθεσε.

Στη συναυλία θα συµµετάσχουν και οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ζulfu Livaneli, Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δηµοσθένους, Βάσια Ζήλου, Αντώνης Καλογιάννης, Αρετή Κετιµέ, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δηµήτρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Μαρία Φαραντούρη, Αλέξανδρος Χατζής, Lina Οrfanos, Κάκια Ιγερινού, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαµπόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου