31/7/10

Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των δήμων

Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που είχε περιέλθει ο δήμος Πειραιά αλλά και άλλοι δήμοι , δίνει τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή .Η τροπολογία προβλέπει ότι εξαιρούνται από τους περιορισμούς που υπάρχουν τα δάνεια των δήμων που συνάπτονται με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση οφειλών που υπάρχουν από ληφθέντα δάνεια.
Τη δυνατότητα να δανειστούν μέχρι το τέλος του χρόνου και αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και υποχρεώσεων από παλαιότερα δάνεια δίνει στους υπερχρεωμένους δήμους νομοθετική βελτίωση που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.
Μετά το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο που επιβάλλει η ρύθμιση, οι ...
δήμοι θα εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που προβλέπεται στο νόμο για τον Καλλικράτη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, οι όροι των δανείων θα καθορίζονται από επείγουσα υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί ακόμη και εντός της ημέρας.
"Νέος δανεισμός δεν δίνει λύση στο πρόβλημα του Πειραιά. Ζητάμε ρύθμιση των οφειλών σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και με χαμηλότερο επιτόκιο", ήταν η απάντηση του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών των εργαζομένων από τις 15 Αυγούστου σε περίπτωση που δεν ρυθμιστούν άμεσα τα χρέη του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου