30/7/10

Ανακοίνωσε στάση πληρωμών τον επόμενο μήνα

ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ στάση πληρωμών από τον ερχόμενο μήνα ανακοίνωσε χθες πως θα προχωρήσει ο δήμαρχος Πειραιά, Π. Φασούλας, μετά την απόφαση παρακράτησης περίπου 2,2 εκατ. ευρώ τα οποία αποτελούν την τακτική κρατική επιχορήγηση.

Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη κατά τον κ. Φασούλα από τη στιγμή που όπως είπε χαρακτηριστικά, «παίρνουμε έγγραφο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο μας πληροφορεί ότι η χρηματοδότηση του δήμου μας αυτόν τον μήνα είναι μηδέν ευρώ». Αιτία για την παρακράτηση οι οφειλές του Δήμου Πειραιά για δάνεια, που όμως έχουν ληφθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο τα τελευταία 16 χρόνια και όχι από τη σημερινή δημοτική αρχή.
«Φοβάμαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, αν και ...
εφόσον βεβαίως η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσα μια λύση σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο κ. Φασούλας, επισημαίνοντας πως για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών. «Ζητάμε μια καλύτερη ρύθμιση. Να μας κρατάνε κάποιο ποσοστό τον μήνα και βεβαίως θέλουμε να αποπληρώσουμε αυτό το χρέος με ένα καλύτερο επιτόκιο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Σχολιάζοντας την παρακράτηση που έγινε και τις μέχρι τώρα απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, ο κ. Φασούλας ανέφερε πως δηλώνουν κατανόηση αλλά είναι σε δύσκολη κατάσταση. «Εγώ δεν το κατανοώ, όμως, γιατί αυτά τα χρήματα που είναι υποχρεωμένο το κράτος να δίνει στους δήμους έχουν εισπραχθεί από τους έλληνες πολίτες», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Απλώς δεν τα αποδίδουν στον Δήμο Πειραιά και τα αποδίδουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων που χρωστάει ο δήμος από το 1990 μέχρι σήμερα».
Αναφέροντας πως είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο δήμος χωρίς χρήματα, ο κ. Φασούλας σημείωσε: «Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μια πόλη που η μεγαλύτερη «επιχείρηση» της πόλης του Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά με 2.000 εργαζoμένους». Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου