30/7/10

Δύσκολη ρεβάνς για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα κόντρα στη Μακάμπι (2-1) και η πρόκριση θα κριθεί στο Τελ Αβίβ. Το gazzetta.gr αναλύει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκλειστεί μόλις τρεις φορές στην ευρωπαϊκή τους ιστορία νικώντας το πρώτο ματς στην Ελλάδα.
Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν (2-1) με το ζόρι τη Μακάμπι που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 60' και μόνο εύκολο έργο δεν αναμένεται να έχουν την ερχόμενη Πέμπτη στην καυτή έδρα του Τελ Αβίβ.
Oντως η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι Μπέσα, αλλά μια ευρωπαϊκή ομάδα, όπως είχε πει ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων κ. Εβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη χθεσινή νίκη (2-1) του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το θέμα είναι να...
 γίνει ευρωπαϊκή ομάδα και ο Ολυμπιακός και να μπορεί να καθαρίζει τέτοιου είδους παιχνίδια.
Σημειολογικά, και την προηγούμενη φορά που η διοίκηση του Ολυμπιακού έκρινε πριν από νοκ άουτ παιχνίδι «επαρκές» το ρόστερ της ομάδας, το αποτέλεσμα ήταν ο επώδυνος αποκλεισμός από την Ανόρθωση, το καλοκαίρι του 2008. Και μολονότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται 15-20 εκατ. ευρώ αλλά περίπου 3 εκατ. ευρώ (τόσα κερδίζουν οι ομάδες που μπαίνουν στον όμιλο) και το πρεστίζ του συλλόγου, η παρτίδα, τουλάχιστον του χθεσινού ματς, σώθηκε από μια αποβολή παίκτη της Μακάμπι. Διότι όσο το ματς ήταν έντεκα εναντίον έντεκα, ο Ολυμπιακός ήταν αναιμικός και δεν έκανε απολύτως τίποτε!

Πάλι καλά που μπήκε στο παιχνίδι ο Ζαουάντ Ζαϊρί αντικαθιστώντας τον τραυματία Κέβιν Μιραλάς . Με ενέργεια α λα Ανρί στο «ιστορικό» γκολ του απέναντι στη Μάντσεστερ και στον Μπαρτέζ , σήκωσε την μπάλα και με ξερό σουτ στη γωνία του Λίραν Στράουμπερ ισοφάρισε στο 67΄ για τον Ολυμπιακό που έπαιζε με παίκτη περισσότερο μετά την αποβολή του Λεγκράνο Μπάνινγκ στο 60΄. Το γκολ αφύπνισε τον Ολυμπιακό και ο Ντένις Ρόμενταλ στο επίσημο ντεμπούτο του έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους στο 73΄.
Απολύτως τίποτε στο α΄ μέρος δεν έδειχνε ότι θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» να επιστρέψουν και να πάρουν τη νίκη έπειτα από το 0-1 της Μακάμπι που «παρέλυσε»τον Ολυμπιακό. Το γκολ με πέναλτι (καταλογίστηκε σε χέρι του Γιώργου Γκαλίτσιου ) που εκτέλεσε ο Χάρις Μεντούνγιανιν στο 18΄ έδωσε το προβάδισμα στους Ισραηλινούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να γράψει το ρολόι 44΄ για να γίνει η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Ντουντού, αλλά και αυτήν την ακολούθησε δοκάρι στην αντεπίθεση για τη Μακάμπι με τον Μπάρακ Γιτζχάκι. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης. Και δεν φρόντισαν να τα κάνουν ευκολότερα οι ποδοσφαιριστές του, που μετά το 2-1 έριξαν ταχύτητα και έμοιαζαν να αρκούνται σε μια μίνιμουμ νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο με αριθμητικό μειονέκτημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι η Μακάμπι έχει τη φήμη της ομάδας έδρας... Βήμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου