26/7/10

Πάταξη της διαφθοράς

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλο και νέες υποθέσεις έρχονται στο φως, που απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνωρίζαμε γενικώς. Οτι η διαφθορά ζούσε και βασίλευε στην Ελλάδα και χρειάστηκε να βρεθεί η χώρα στο ΔΝΤ για να υποχρεωθούμε να την αντιμετωπίσουμε.
Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ του κατάλογου της ντροπής με δεκάδες εφοριακούς που προφανέστατα ελέγχονται για φοροδιαφυγή, αφού δεν αισθάνονταν καν την υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της διαφθοράς είναι η γενικότητα.

ΧΡΟΝΙΑ καταγγέλλονται γενικώς το κράτος και οι υπηρεσίες του για....
ανικανότητα και διαφθορά, σπανίως όμως γίνονταν συγκεκριμένες οι καταγγελίες αυτές, μια και συνήθως οι ελεγχόμενοι ήταν ταυτόχρονα και ελεγκτές και ο φαύλος κύκλος δεν έσπαγε ποτέ.
Η ΚΟΙΝΗ γνώμη που παρακολουθεί άναυδη τις αποκαλύψεις για την έκταση και το βάθος της διαφθοράς έχει την ελάχιστη απαίτηση, τη σημερινή δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων εφοριακών να ακολουθήσει εντός εύλογου χρόνου η δημοσίευση και των ποινών που επιβλήθηκαν στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν αξιόποινες πράξεις. Ειδικά η περίπτωση των εφοριακών σημαίνει ότι ο σημαντικότερος μηχανισμός συγκέντρωσης εσόδων δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Η διαφθορά στις εφορίες σημαίνει απώλεια δημόσιων εσόδων.
Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ατιμωρησίας δεν μπορεί πλέον να γίνει δεκτή από την κοινή γνώμη. Πολύ περισσότερο όταν, έχοντας ήδη στερηθεί σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους οι πολίτες, γνωρίζουν ότι οι ελεγκτές της τρόικας που βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα κόβουν και ράβουν το «κουστούμι» νέων μέτρων.
ΟΛΟΙ πλέον αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανώμαλη κατάσταση, να επιβάλλονται μέτρα εναντίον κυρίως των ασθενέστερων και οι πόροι που συγκεντρώνονται να χάνονται στο τρύπιο βαρέλι της διαφθοράς.
Η ΠΑΤΑΞΗ της διαφθοράς δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια παράγραφος του Μνημονίου. Αποτελεί ύψιστη υποχρέωση και θέμα τιμής για τους κυβερνώντες, για να μπορούν τουλάχιστον να κοιτάζουν στα μάτια τους πολίτες. Έθνος-Κύριο άρθρο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου