28/7/10

Έδωσε εντολή να δολοφονήσουν τη μάνα του

Για μία χούφτα ευρώ - έστω κι αν αυτή, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ήταν γιγάντια - κατέληξε να γίνει μητροκτόνος. Μπορεί να μην έβαψε ο ίδιος τα χέρια του με το αίμα του ανθρώπου που του έδωσε πνοή, όμως εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και, εν κατακλείδι, ολοκλήρωσε το υποχθόνιο έργο του, με όργανο εκτέλεσης έναν 29χρονο αλλοδαπό.

Στις 28 Νοεμβρίου, στην περιοχή Αγία Ευθυμία Πυλάρου Κεφαλονιάς, βρέθηκε νεκρή μία 76χρονη γυναίκα.
Τα αρχικά στοιχεία του εγκλήματος φωτογράφιζαν μία συνηθισμένη απόπειρα ληστείας, η οποία είχε την τραγική εξέλιξη της δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας.

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά, οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στην ...
άκρη του νήματος μίας υπόθεσης που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε, διότι αυτό επιθυμούσε ο μοναχογιός της.
Ο 50χρονος άντρας είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ανενόχλητος τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, που ήταν στο όνομα της 76χρονης μητέρας του.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 50χρονος μοναχογιός σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα.
Βρήκε, έπεισε και πλήρωσε έναν 29χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία του - σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν στην περιοχή - και του έδωσε εντολή να σκοτώσει τη μητέρα του.
Η συμφωνία κλείστηκε, υπό τον όρο να μεταβιβαστεί στον αλλοδαπό, μετά την ολοκλήρωση της δολοφονικής αποστολής του, και ένα από τα σπίτια που διέθετε η 76χρονη γυναίκα, στην περιοχή Πυλάρου. Ο αλλοδαπός μπήκε στο σπίτι της 76χρονης και τη στραγγάλισε, σκηνοθετώντας ληστεία. Από τότε, η Αστυνομία προσπαθούσε να βρει τον ένοχο, αξιοποιώντας ένα - ένα τα στοιχεία που είχε συλλέξει το διάστημα από τον Νοέμβρη του 2009 έως σήμερα.
Οι έρευνες τελικά οδήγησαν στον 29χρονο αλλοδαπό και κατ’ επέκταση στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, τον 50χρονο γιο της γυναίκας. Οι δράστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς. thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου