24/7/10

Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Όπως και πέρυσι έτσι και σήμερα, 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή για την για την 36η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε ιδιαίτερα λιτό ύφος, σύμφωνα με επιθυμία του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη επισημάνει ότι οι κοσμικού χαρακτήρα δεξιώσεις είναι ασύμβατες προς τον αντιδικτατορικό αγώνα, ο οποίος τιμάται την 24η Ιουλίου, ενώ προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου. Η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές προεκτάσεις της αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ οι καλεσμένοι ανέρχονται σε 1.300, εκ των οποίων περισσότεροι από 850 είναι αγωνιστές της Αντίστασης.

Μεταξύ άλλων έχουν προκληθεί, η πολιτική ηγεσία της χώρας, η ηγεσία της Ιεραρχίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, μέλη του οικονομικού, πνευματικού και επιστημονικού κόσμου.
Στο πλαίσιο της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκαλεί κάθε χρόνο πολίτες οι οποίοι έχουν διακριθεί στον τομέα τους, στη φετινή γιορτή θα παρευρεθεί ο απόφοιτος Λυκείου με κινητικά προβλήματα Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ο «πρώτος των πρώτων» στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει, επιθυμεί να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και να ακολουθήσει καριέρα πολιτικού. protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου