28/7/10

Συντριβή αεροσκάφους

Αεροσκάφος τύπου Airbus A-321 της πακιστανικής αεροπορικής εταιρείας AirBlu με 150 επιβαίνοντες, που εκτελούσε την πτήση Καράτσι-Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη σήμερα σε λόφους κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν πέντε επιζήσαντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ισλαμαμπάντ, ενώ έχουν ανασυρθεί και τουλάχιστον είκοσι νεκροί. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής αεροπορίας, η πτήση 202 απογειώθηκε από το Καράτσι στις 07:45 τοπική ώρα (05:45 ώρα Ελλάδας) και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Ισλαμαμπάντ όταν συνετρίβη στις 09:43 τοπική ώρα (07:43 ώρα Ελλάδας). Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Airblu απέδωσε το δυστύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση και πυκνές νεφώσεις) που επικρατούσαν στην περιοχή.
"Εκ πρώτης όψεως, αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να ήταν η κακοκαιρία. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν οι έρευνες", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Ραχέλ Αχμέντ.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε δυσπρόσιτη δασώδη περιοχή στους λόφους Μαργκάλα, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από την έκρηξη που προκλήθηκε από τη συντριβή κατέστησε ακόμη δυσκολότερη την προσέγγιση των σωστικών συνεργειών.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου