13/1/11

Ο Ολυμπιακός άρπαξε τη νίκη (65-61) μέσα στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού

tovima.gr
Σε ένα μπασκετικό ντέρμπι που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έλεγαν να... ξεκολλήσουν βαδίζοντας πόντο - πόντο για 40 λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι, πιο ψύχραιμοι στο φινάλε, αρπαξαν τελικά τη νίκη (65-61) εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του Ράσο Νεστέροβιτς κάτω από το καλάθι, αλλά και την...
 ευστοχία σε δύο κρίσιμα σουτ του Θοδωρή Παπαλουκά και έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Α1. Το ντέρμπι, πάντως, ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με μπόλικο πάθος, αλλά και πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Οσο για τον Βασίλη Σπανούλη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, σημείωσε 4 πόντους αλλά μοίρασε 5 ασίστ.
Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Σπανούλη να ακούει τα... εξ αμάξης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να χάνει τις δύο πρώτες επιθέσεις. Οι Πράσινοι από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν με ένα 4-0, χάρη στον Μάικ Μπατίστ, αλλά ο V-Span έσπασε από νωρίς το... ρόδι με τρίποντο (3-4).

Από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες «φόρτωσαν» την μπάλα κοντά στο καλάθι και βάδιζαν πόντο - πόντο. Ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις και με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (18-18).

Ντέρμπι με τα όλα του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς η ισοπαλία ήταν το... κυρίαρχο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός, απλώς κατάφερε με τον Ρομέιν Σάτο τρέξει ένα σερί 5-0 και να προηγηθεί με 32-29, λίγα λεπτά πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μέχρι να ολοκληρωθεί, όμως, η δεύτερη περίοδος, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήγε προηγούμενος (36 - 34) στα αποδυτήρια με καλάθι του Γιοτάμ Χαλπερίν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ξεφεύγοντας με 41-36. Ο Ντρου Νίκολας, όμως, έκοψε τη φόρα των Ερυθρόλευκων και σημειώθηκε μία ακόμη ισοπαλία στο παιχνίδι (41-41, στο 24'). Φοβερό πάθος, αλλά και πολλά λάθη ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο ταλαιπωρημένος από τον πυρετό Δημήτρης Διαμαντίδης, δεν ήταν στα καλύτερά του, ενώ και από πλευράς Ολυμπιακού, οι περιφερειακοί παίκτες δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί. Ετσι το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 51-49.

Πόντο - πόντο κύλησε το ματς και στην τελευταία κρίσιμη περίοδο. Λόγω άγχους, βέβαια το σκορ παρέμεινε χαμηλό (54-53 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 35') και τα λάθη ήταν πολλά. Μία φωτοβολίδα, που έπεσε και βρήκε τον Παπαλουκά, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει, οδήγησε τους διαιτητές στην απόφαση να διακόψουν προσωρινά το ματς. Η ολιγόλεπτη διακοπή επηρέασε περισσότερο τους ήδη πολύ αγχωμένους γηπεδούχους Πράσινους που όντας απελπιστικά άστοχοι και επιρεπείς στο λάθος δεν μπόρεσαν να διευρύνουν ή να διατηρήσουν ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός με τους Νεστέροβιτς και Παπαλουκά να ευστοχούν έφερε το ματς στο +4 και στο +6 και η ομάδα του κόουτς κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε πλεονέκτημα νίκης (64-58).

Οι προσπάθειες του Διαμαντίδη και του Μπατίστ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από τό ΟΑΚΑ με το τελικό 65-61.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 16-18, 15-15, 12 -14.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου