30/6/10

Απίστευτη τραγωδία με 11 νεκρούς λαθρομετανάστες στον Έβρο


Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, κατέληξε σε τραγωδία, για μια ομάδα λαθρομεταναστών, που προσπάθησαν να περάσουν μέσω του Έβρου στην χώρα μας.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί συνολικά 11 πτώματα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν από αλιείς το τελευταίο 48ωρο, ενώ άλλα δύο το προηγούμενο Σάββατο.
Τα πτώματα βρέθηκαν στην παραποτάμια περιοχή του Διλόφου και των Μαρασίων Έβρου και εκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με βάρκα ή φουσκωτό, που βυθίστηκε ή ανατράπηκε.
Τα 11 πτώματα (6 άνδρες και 5 γυναίκες), μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νεκροψία-νεκροτομή και εκτιμάται ότι πρόκειται για νέα σε ηλικία άτομα, ηλικίας 20-25 ετών.

Όπως τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, η κατάσταση με τους νεκρούς λαθρομετανάστες, δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χώρος στα ψυγεία του νεκροτομείου.
Αυτή τη στιγμή 17 πτώματα αγνώστων στοιχείων φυλάσσονται στο νεκροτομείο. Έντεκα βρέθηκαν στην περιοχή του βορείου Έβρου και έξι στον κεντρικό Έβρο.
Σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση.

Από το περασμένο Σάββατο έχουν εντοπιστεί περισσότερα από έντεκα πτώματα στον ποταμό. Τα εννέα εντοπίστηκαν από αλιείς το τελευταίο 48ωρο, ενώ άλλα δύο το προηγούμενο Σάββατο.
Πρώτο Θέμα online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου