30/6/10

Για κακούργημα ο Γ. Αγγέλου


Την ώρα που η Βουλή αποφάσιζε την δίωξη πέντε πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή για το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" του Βατοπεδίου, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μεγάρου Μαξίμου, Ι. Αγγέλου περνούσε χθες το μεσημέρι το κατώφλι της ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού προκειμένου να λάβει γνώση της κατηγορίας που του απαγγέλθηκε.
Η ανακρίτρια με βάση μαρτυρικές καταθέσεις (τουλάχιστον 7), την απολογία της διευθύντριας πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνας Μαντέλη και του πρώην νομικού συμβούλου του ίδιου υπουργείου Χρ. Μπόστσιου, δεν είχε άλλη επιλογή από το να καλέσει ως κατηγορούμενο για το κακούργημα της "ηθικής αυτουργίας σε απιστία" τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.
Το αδίκημα αυτό, που όπως εκτιμούν έγκυρες νομικές πηγές αποδίδεται στον κ. Αγγέλου, αφορά το ρόλο του "διευθυντηρίου" στην υπόθεση που αποδίδουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του πρώην υπουργού (που επίσης παραπέμπεται) Π. Δούκα ήταν εξόχως επιβαρυντική για τον κ. Αγγέλου. Επί της ουσίας λοιπόν η ανακρίτρια του αποδίδει ηθική αυτουργία σε πράξεις υπουργών αλλά και κρατικών οργάνων γύρω από τις "ιερές ανταλλαγές". Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε πολυήμερη προθεσμία για τις 15 Ιουλίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Π.Στάθης capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου