30/6/10

Σχολείο με... κυκλοφοριακή αγωγή από Σεπτέμβρη

Στη ζωή των μαθητών μπαίνει από το Σεπτέμβριο η κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς θα διδάσκεται απο το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Ξεκινά άμεσα η συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα και της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, εκπροσώπων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία των υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας για την πλήρη αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών, το οποίο θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς και θα ενταχτεί ως ανεξάρτητη δράση ένα πρόγραμμα για την οδική αγωγή.   NewsIt.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου