25/6/10

Χτύπημα στην καρδιά του κράτους

Νεκρός από βόμβα ο υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας
Σε αποτρόπαιο δολοφονικό χτύπημα στην καρδιά του κράτους, στο στρατηγείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προχώρησαν χθες οι τρομοκράτες, με θύμα τον 52χρονο υπασπιστή του υπουργού, Γιώργο Βασιλάκη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο γραφείο του άτυχου αξιωματικού λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. και ήταν τοποθετημένος σε δέμα με συσκευσαία δώρου και με παραλήπτη τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν πώς το δέμα έφτασε έως το γραφείο του υπουργού χωρίς να εντοπιστεί ο μηχανισμός και αν αυτό οφείλεται σε χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας ή σε άλλους λόγους. Παρότι έως αργά χθες τη νύχτα δεν είχαν προσδιοριστεί επακριβώς τα χαρακτηριστικά της βόμβας, συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη εκτιμούσαν ότι είναι ανάλογα με αυτής, που είχε εκραγεί στα Κάτω Πατήσια με θύμα προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν.
Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών και έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία λόγω και των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Επιπλέον προκαλεί ανησυχία ότι θα επιβαρύνει περαιτέρω τη διεθνή εικόνα της χώρας, και μάλιστα τις παραμονές της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Την επίθεση καταδίκασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. "Καθημερινή"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου