30/6/10

Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κούνεβα προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα ως «κατ' αγνώστων δραστών», ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιω. Σακκάς σε σχετική πρόταση που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Τονίζει ότι από την έρευνα, που διενεργήθηκε, δεν στάθηκε εφικτό να προσδιοριστούν οι δράστες της επίθεσης με καυστικό υγρό που δέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 η συνδικαλίστρια στα Πετράλωνα.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, Κ. Παπαδάκης και Δ. Βαγιανού, κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη ανακριτική και προανακριτική διαδικασία» και τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να συνενωθεί με την υπάρχουσα δικογραφία η επίσης εκκρεμής αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής εντολής για το ίδιο ουσιαστικά περιστατικό, ώστε να έρθουν σε γνώση μας τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, και να συνεχιστεί με νέα δυναμική η ανάκριση για την αποκάλυψη των δραστών».
Οι δύο ποινικολόγοι αναφέρουν ότι θα διατυπώσουν και σε υπόμνημα τους το αίτημα για συνένωση των δικογραφιών που σχετίζονται με την υπόθεση και τη συνέχιση της ανάκρισης. «Επισημαίνουμε και πάλι ότι σε μία υπόθεση με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, που έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει κινητοποιήσει χιλιάδες συνδικάτα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, καμία ολιγωρία και παράλειψη δεν συγχωρείται», καταλήγουν.  tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου