30/6/10

Φθηνότερα για τέλη περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία

ΑΠΟ ΤΗΝ 1ηΙΟΥΛΙΟΥ
ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ θα γίνονται από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουλίου τα τέλη περιαγωγής (roaming), που πληρώνουν όλοι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας για τα τηλεφωνήματα που κάνουν ή δέχονται όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ειδικότερα για όσους ταξιδεύουν σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βάσει οδηγίας της Κομισιόν, η μέγιστη τιμή μιας κλήσης- μέσω περιαγωγής- θα κοστίζει πλέον 39 ευρωλεπτά ανά λεπτό της ώρας (χωρίς ΦΠΑ), αντί των 43 ευρωλεπτών σήμερα. Επίσης, η λήψη κλήσεων στο εξωτερικό θα κοστολογείται με 15 ευρωλεπτά ανά λεπτό της ώρας (χωρίς ΦΠΑ), αντί των 19 ευρωλεπτών σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις μειώσεις των τελών περιαγωγής για τα τηλεφωνήματα, η Κομισιόν επιχειρεί να ξεφουσκώσει και τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που προέρχονται από τα πακέτα δεδομένων. Ειδικότερα, η σύνδεση στο Ιντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό κοστίζει πολύ ακριβά, ενώ αρκετοί συνδρομητές αγνοούν τα συγκεκριμένα τιμολόγια και αναγκάζονται να πληρώνουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς επιστρέφοντας στη χώρα τους.
Τα Νέα online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου