30/6/10

Μαζική συμμετοχή και μικροεπεισόδια

Στην πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό
Με μαζική συμμετοχή αλλά και επεισόδια πραγματοποιήθηκε χθες η πορεία της διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο ασφαλιστικό.

Στο λιμάνι του Πειραιά υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ των απεργών λιμενεργατών και των δυνάμεων της του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Τελικά πραγματοποιήθηκαν ορισμένα από τα πρωινά δρομολόγια, ενώ τα υπόλοιπα μετατέθηκαν μετά τη λήξη της απεργίας. Προβλήματα στις συγκοινωνίες, κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες.
Στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ συμμετείχαν συνολικά περίπου 10.000 διαδηλωτές. Το ποσοστό συμμετοχής θεωρείται χαμηλό σε σχέση με τις 50.000 που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας τον Μάιο. Πρόκειται για την πέμπτη πανελλαδική κινητοποίηση των συνδικάτων από την αρχή του έτους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και προσήχθησαν 13 άτομα, εκ των οποίων έξι συνελήφθησαν.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην Πατησίων αλλά και έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.   Τα Νέα online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου