23/6/10

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Η σημαία ψηλά!

Πικρή γεύση αφήνει στην εθνική ομάδα το 2-0 από την Αργεντινή χθες στο Πολοκουάνε, που έβαλε τέλος στην όμορφη περιπέτεια του Μουντιάλ. Και αυτό γιατί μέχρι το 77΄, όταν έπειτα από ένα λάθος στην ελληνική άμυνα ο Ντεμικέλις έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, τίποτα δεν προμήνυε την ήττα.

Αντιθέτως, τα μηνύματα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου ήταν θετικά (η Νιγηρία βρισκόταν μπροστά στο σκορ) και όλα έδειχναν πως ένα ακόμη θαύμα μπορεί να γίνει.
Ούτε όμως η Αργεντινή είχε πει την τελευταία λέξη της (ο Παλέρμο στο 89΄ έκανε το 2-0), ούτε και η Νότια Κορέα η οποία ισοφάρισε τη Νιγηρία και επομένως η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για την Εθνική.

Ο Ρεχάγκελ κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική παρουσίασε την ελληνική ομάδα με έξι αμυντικούς, τρεις μέσους και έναν επιθετικό. Το σχήμα απέδωσε, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να εγκλωβίσει τους Αργεντινούς. Η ομάδα του Μαραντόνα μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, μπορεί να ήλεγξε τη μεσαία γραμμή, αλλά ελάχιστες φορές κατάφερε να γίνει απειλητική. Ο Τζόρβας ήταν σε καλή βραδιά και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν εξουδετερώθηκαν σχετικά εύκολα.
Η αποχώρηση όμως του Καραγκούνη με την έναρξη του β΄ μέρους και των Κατσουράνη- Τοροσίδη (και οι τρεις λόγω τραυματισμού) στη συνέχεια στέρησε από την ελληνική ομάδα την ομοιογένεια και τη σωστή λειτουργία, αφού ο Νίνης έμεινε εκτός παιχνιδιού ενώ ο Πατσατζόγλου δεν μπόρεσε να αναπληρώσει το κενό του Τοροσίδη.
Οταν λοιπόν ένα παιχνίδι κρέμεται από μία κλωστή είναι επόμενο πως οι λεπτομέρειες και η ομάδα με την καλύτερη ποιότητα θα κρίνουν την τύχη του. Κι έτσι έγινε. Παρά το γεγονός πως ο Γιώργος Σαμαράς είχε την ευκαιρία να βάλει την Εθνική μπροστά στο σκορ στο 48΄.
Πάντως, κακά τα ψέματα. Η Εθνική δεν έχασε την πρόκριση χθες. Την άφησε στο γήπεδο του Πορτ Ελίζαμπεθ όταν γνώρισε την ήττα από τη Νότια Κορέα, μια ομάδα που ήταν σαφώς στα μέτρα μας. Αλλη κουβέντα αυτή...
Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου