25/6/10

Πεταλωτής προς Guardian: Ανακαλέστε άμεσα το δημοσίευμα

Να ανακαλέσει άμεσα το ρεπορτάζ της περί εκποίησης δημόσιας γης καλεί η ελληνική κυβέρνηση την εφημερίδα «The Guardian», χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «προσβλητικό», «ανακριβές», «παραπλανητικό» και «εμπρηστικό».

Ο «Guardian» έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι η κυβέρνηση βγάζει «στο σφυρί» ελληνικά νησιά για να εξασφαλίσει έσοδα, προκειμένου να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.
Στην επιστολή του προς τη βρετανική εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνει ότι το δημοσίευμα «εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρά του» και καλεί την εφημερίδα να το αποσύρει, δημοσιεύοντας παράλληλα την επιστολή του.

Η επιστολή του κ. Πεταλωτή προς την βρετανική εφημερίδα έχει ως εξής:
«Είμαι βαθιά απογοητευμένος από το παραπλανητικό άρθρο της Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο του Guardian (25/06/2010).
» Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί είδηση, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου 'Ναυσικά' είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.
» Είναι, δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.
» Η παρατραβηγμένη άποψη ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, 'ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά', είναι λανθασμένη και προσβλητική. Τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Guardian.
» Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε 'απαλλαγή' χρεών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο, το οποίο και θα αποπληρώσει πλήρως.
» Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους 'εμπρηστικά' άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως».   Τα Νέα online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου