23/6/10

«Αθώα» τα κινητά για τον παιδικό καρκίνο

Μύθος φαίνεται ότι είναι τελικά η σύνδεση χρήσης των κινητών τηλεφώνων με τον παιδικό καρκίνο. Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διεξήγαγαν την πληρέστερη μέχρι σήμερα μελέτη για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την πιθανότητα αυτές να ευθύνονται για τον συγκεκριμένο καρκίνο, αποφαίνονται ότι οι έγκυες που κατοικούν σε περιοχή όπου υπάρχει κεραία δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί που θα εμφανίσει την ασθένεια.

Μελέτη, που εκπονήθηκε σε δείγμα περίπου 7.000 παιδιών και έλαβε υπ’ όψιν τα στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία ανά τη Βρετανία, διαπίστωσε ότι τα παιδιά εκείνα που εμφάνισαν καρκίνο πριν από τα πέντε χρόνια τους δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν γεννηθεί σε περιοχή όπου υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά.
«Αυτά τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά» είπε ο διευθυντής του κέντρου για το περιβάλλον και την υγεία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial College, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και τίθεται το ερώτημα κατά πόσο επηρεάζεται η ανθρώπινη υγεία και κατά πόσο ενδέχεται να συνδέεται με την εμφάνιση καρκινικού όγκου στον εγκέφαλο ή άλλους τύπους καρκίνου.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μεγάλη ανησυχία της κοινής γνώμης για τους πιθανούς κινδύνους από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Οι ειδικοί μελέτησαν σχεδόν 13.000 χρήστες κινητών σε μία δεκαετή διάρκεια, προσβλέποντας στο να διαπιστώσουν αν οι συσκευές προκαλούν καρκινικό όγκο στον εγκέφαλο. Τον προηγούμενο μήνα δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, από την οποία δεν προκύπτει μία ξεκάθαρη απάντηση. Ωστόσο, πολλές παλαιότερες έρευνες απέτυχαν να διαπιστώσει κάποια σύνδεση.
Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου