29/6/10

Επικίνδυνα κέτσαπ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντων κέτσαπ, για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σκόνη πάπρικα, προέλευσης Ινδίας, με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα κέτσαπ, τα οποία παρασκευάζονται από την ιταλική επιχείρηση «Tuttovo Srl - Natura e Piacere» :
α) SALSA ROSSA PICCANTE BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 15909 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 08.06.2011, β) SALSA ROSSA BALSAMICA BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011, γ) SALSA ROSSA ΒΙΟ, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 02810 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28.01.2012 και δ) SALSA ROSSA BARBEQUE BIO, σε συσκευασία των 330 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011.
Τα ανωτέρω προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από δύο επιχειρήσεις, ήτοι την «ItalFood ΕΠΕ» (Πειραιάς), ως προς τα αναφερόμενα (α) και (β) προϊόντα και την «Select Salmon House - Τ. Χατζητριανταφύλλου & ΣΙΑ ΟΕ» (Μελίσσια) ως προς και τα (α), (β), (γ) και (δ) αναφερόμενα προϊόντα. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην αγορά είναι 119 τεμάχια.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις ανωτέρω επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται παρακάτω, να μην τα καταναλώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου