30/6/10

Το «Σύνδρομο της Ρουμανίας» πιάνει και την Ελλάδα

Το ίδιο πρόβλημα με την Ρουμανία –της οποίας Το ΔΝΤ, προ λίγων ημερών, «πάγωσε» τη καταβολή δόσης- υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει και η Ελλάδα, αφού κρίθηκαν Αντισυνταγματικές μια σειρά από διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών.


Ειδικότερα, κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 8, που αναφέρει ότι μειώνονται οι συντάξεις της χήρας συζύγου, εφόσον η σύζυγος είχε μεγάλη (πλέον των δέκα ετών) διαφορά ηλικίας με τον αποβιώσαντα σύζυγο, αλλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ κρίθηκε και η διάταξη που απαγορεύει στους συνταξιούχους του δημοσίου να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη, που αναφέρει ότι οι δικαστές θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το υπάρχον συνταγματικό ηλικιακό όριο εξόδου από το δικαστικό σώμα. Ακόμη, κρίθηκε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να αναδιατυπωθούν και άλλες να διευκρινιστούν.

Τέλος, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβε, για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, τις αντισυνταγματικότητες, που είχε εκφράσει επί του πρώτου νομοσχεδίου, καθώς οι διατάξεις αυτές επαναλαμβάνονται Το Ποντίκι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου