30/6/10

Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες

ΛΟΝΔΙΝΟ Το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το χάπι, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρία χρόνια, απενεργοποιεί το σπέρμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει. Μάλιστα οι άνδρες δεν θα χρειάζεται να λαμβάνουν το χάπι σε καθημερινή βάση, όπως συμβαίνει σήμερα στις γυναίκες οι οποίες λαμβάνουν αντισυλληπτικά. Λήψη μια φορά στους τρεις μήνες θα είναι αρκετή για να προσφέρει προστασία ενάντια σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της συντρόφου.
Ως σήμερα όλες οι προσπάθειες ανάπτυξης ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού είχαν αποτύχει και οι ερευνητές μελετούσαν τη δημιουργία ενέσιμων αντισυλληπτικών τα οποία βασίζονται σε έναν συνδυασμό της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης και της γυναικείας ορμόνης προγεστερόνης.
Το νέο χάπι όμως βασίζεται σε διαφορετική λογική: αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη. Ετσι, παρ΄ ότι το σπέρμα φθάνει στη μήτρα, δεν είναι ικανό να γονιμοποιήσει το ωάριο. Το Βήμα online
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=340506&dt=29/06/2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου