25/6/10

To νέο Abarth Coupe στην παραγωγή!

Για τα επόμενα δύο χρόνια ανανέωσε το ραντεβού των φίλων του… σκορπιού με το πολυαναμενόμενο Coupe, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Abarth. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιβεβαιώνεται και από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το Abarth Coupe θα υπάρξει στο μέλλον!
Συμφωνα με τις πληροφορίες μας, το 2θέσιο ιταλικό μοντέλο θα βασίζεται στο Fiat 500 Abarth, όντας μικρό, γρήγορο και οικονομικό στα πρότυπα του Smart Roadster, το οποίο όμως δεν πέτυχε εμπορικά. Το νέο «Abarth Coupe» θα είναι προσθιοκίνητο, με τοποθετημένο τον κινητήρα εμπρός.
Το πλαίσιο θα είναι αλουμινένιο, ενώ σχεδιαστικά το αυτοκίνητο θα ξεχωρίζει από τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο καπό και πίσω από τους εμπρόσθιους τροχούς. Επίσης, θα διαθέτει αποσπώμενη οροφή, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να το απολαμβάνουν και ανοιχτό ως roadster.

Κάτω από το καπό, θα τοποθετηθεί ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,4 lt του 500 Abarth με τους 135 PS και τα 18,3 kgm ροπής. Ωστόσο, θα υπάρξει και ταχύτερη έκδοση (esseesse) με απόδοση 158 PS και μέγιστη ροπή 23,4 kgm. Με συνολικό βάρος αμαξώματος λίγο πάνω από 1.000 kg, τα πρώτα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε περίπου 8 sec και για τo «esseesse» σε 7 sec.
Επιπλέον, το μπλοκέ διαφορικό και το σύστημα διαχείρισης της ροπής (TTC) της ιταλικής εταιρίας θα αναλάβει να μειώσει την απώλεια πρόσφυσης των τροχών με το οδόστρωμα στις υψηλές ταχύτητες και ειδικά στις στροφές
Στο εσωτερικό, το «Abarth Coupe» θα διαθέτει αγωνιστικό χαρακτήρα, με σπορ καθίσματα, flat bottom τιμόνι, οργανάκια πίεσης του turbo και διάφορα λογότυπα του γνωστού… σκορπιού.
Για να μην υποπέσει στο ίδιο λάθος με την Smart με την αλμυρή τιμή του Roadster, η Fiat θα προσφέρει το νέο «Abarth Coupe», όπως αναφέρει ή ίδια, από τα περίπου 12.000 ευρώ.

Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου