19/6/10

Ξεκινά η εποχή Μαρινάκη στον Ολυμπιακό

"Πρώτο Θέμα"  19-06-2010

Ο Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή.

Η ρευστότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη εγγυάται ότι θα γίνουν επενδύσεις στον Ολυμπιακό με μεταγραφές και ενίσχυση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.
Οι αλλαγές θα είναι ταχύτατες αφού τη Δευτέρα η ομάδα ξεκινάει προετοιμασία και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μεταγραφές. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες και έγινε σε καλό κλίμα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις με κοινό γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βάζει 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Στον Σωκράτη Κόκκαλη παραμένει το 10%.
Άλλο ένα 10% έχει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ένα 3% ο Γιώργος Σαλονίκης μέσω της γυναίκας του.

Δηλώσεις
Όπως ήταν φυσικό, τα μαντάτα προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των οπαδών που βρίσκονταν ταν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και οι οποίοι αποθέωσαν τόσο τον Σωκράτη Κόκκαλη όσο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει όλα όσα διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Επετεύχθη μια συνεργασία που είχε βασικό γνώμονα την πρόοδο κι ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός».
Από την πλευρά του, το νέο αφεντικό του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίονισε: «Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος και μετά την συμφωνία. Ό,τι είπαμε και συμφωνήσαμε το κάναμε για το καλό και το μέλλον του Ολυμπιακού για την προοπτική και την ελπίδα. Έχουμε πολλά να πούμε στο εγγύς μέλλον. Η συμφωνία αυτή ό,τι καλύτερο για τα χρόνια που έρχονται». Κι όλα αυτά κάτω από τις ιαχές των συγκεντρωμένων οπαδών που φώναζαν «αθάνατος» προς τον Σ. Κόκκαλη!
Προφανές είναι, βέβαια, ότι η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού θα επιφέρει και τις ανάλογες ανακατατάξεις σε επίπεδο στελεχών, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτίθεται να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους στην ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Κομινάκης (πρόεδρος της WIND) αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ ο πρώην επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραχάλιος, φέρεται ως ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μώραλη στο πόστο του διευθυντή επικοινωνίας.
Ρόλο προβλέπεται να αναλάβει και ο Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος άλλωστε ήταν και ο άνθρωπος που γεφύρωσε το χάσμα ανάμεσα σε Κόκκαλη και Μαρινάκη.
Όλα αυτά θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του τεχνικού διευθυντή, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Γρηγόρη Γεωργάτο να θεωρούνατι προς το παρόν οι επικρατέστεροι.

Μεταγραφές και προπονητής
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το πλάνο του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να δαπανηθούν από 15 έως 20 εκ. ευρώ για μεταγραφές.
Πέρα από τα ονόματα που ακούγονται ήδη, η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη ανατρέπουν τα δεδομένα και έχουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να καλύψουν τις αδυναμίες στο ρόστερ, αλλά να πάρουν και παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν την ομάδα του λιμανιού ν’ ανέβει επίπεδο.
Όσο για το θέμα του προπονητή, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει συμφωνήσει με τον Έβαλντ Λίνεν, ωστόσο μετά τις εξελίξεις στα διοικητικά κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ότι ο Γερμανός θα είναι ο τεχνικός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αποκλείεται να θελήσει φέρει άλλον προπονητή. Εξάλλου, είναι πασίγνωστο ότι ο νέος ιδιοκτήτης των Πειραιωτών ήθελε να φέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα.

Όπως προαναφέραμε, πολλές θα είναι οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στελέχωσης της ΠΑΕ και από βδομάδα αναμένεται να υπάρξουν νέες αφίξεις στα γραφεία. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου